top of page

Art journal 2016

A new year always reminds me to check my art journals to see what I did ok and what not so much ok and to assess my progress throughout the year.


I must admit I made less art journal pages than in earlier years, but that's mostly because I worked a lot on different sorts of mixed media paintings, attended classes and spending lots of time behind my computer promoting my work. If you have followed my blogs you know what I mean, if not I invite you to take a couple of minutes and browse through my blogs, especially if you are interested in information about art classes I took.


I also started sketching stuff to practice my eye-hand coordination, so there are two kinds of my art journal, one as I'd call "classic" art journal with lots of colour and with inspiring thoughts and the other, sketchy one.


I've chosen for you a couple of my "classic" examples:

..........


Novo leto me vedno opomni, da bi bilo dobro pregledati izdelke preteklega leta in oceniti s čem sem zadovoljna in s čem ne. Prav tako s tem ocenim tudi svoj napredek skozi celotno leto.


Priznati moram, da sem v preteklem letu izdelala precej manj strani v svojih art journalih, vendar je šlo to na račun tega, da sem naredila res veliko mixed media slik, se udeleževala tečajev risanja in preživela tudi dosti časa pri računalniku s promoviranjem svojega dela. Tisti, ki ste spremljali moje bloge že veste o čem govorim, če ne, pa vas vabim, da si vzamete nekaj minut in prelistate skozi moje bloge, še posebno če vas zanimajo informacije o tečajih, ki sem se jih udeležila.


Za vajo sem začela tudi skicirati, tako da sem imela v preteklem letu dve različni vrsti art journalov. Enega, ki bi mu rekla kar klasika, ker je poln barv in zanimivih misli, in drugega, ki je bolj skicirka.


Spodaj sem izbrala za vas nekaj primerkov iz klasike:

And some of my sketches:


.............


Pa še nekaj iz skicirke:



Those who are familiar with what I do from the beginning of this blog (since spring 2014) surely see a progress in my work. I know I'm much more relaxed with my drawing skills and I don't mind much for rigid realism. I love to learn but I also like to listen to my feelings and instincts.


Comparing my sales to 2015 I can gladly say they went up, but since I just started in September 2015 that was expected. I'm still a starving artist, but I'm also working hard and am still able to live my dreams somehow. Considering that, 2016 was good to me. Yeey :D


...........


Tisti, ki me spremljate že od začetka, ko sem začela s tem blogom (spomladi 2014) verjetno opazite napredek. Jaz vem, da sem postala dosti bolj sproščena pri risanju in se ne obremenjujem dosti z realizmom. Z veseljem se učim, obenem pa se tudi z veseljem prepuščam, da me vodijo občutki in intuicija.


Če primerjam prodaje leta 2016 in 2015, lahko z veseljem rečem, da sem prodala nekaj več stvari, vendar je bilo to pričakovati, glede na to, da sem začela šele septembra 2015. Še vedno sem stradajoči umetnik, vendar še vedno pridno delam in še vedno nekako uspem živeti svoje sanje. Če upoštevamo vse to, lahko rečem, da se bilo leto 2016 dobro z mano. Jupiii :D




Save

Save

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page